Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Skurcze żołądka

Gość Kasia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) chciałabym się dowiedzieć,czym mogą być wywołane skurcze żołądka. jest to silny ból,ustępujący po kilu godzinach. ból można porównać do uczucia *ssania* żołądka przy wyjątkowym głodzie. często jest nie do wytrzymania. dodam,że choruję na szczelinę odbytu,choć nie wydaje mi się,żeby to miało jakiś związek. nie występuje u mnie biegunka. chce mi się ciągle wymiotować,ale jeszcze mi się nie zdarzyło. jak byłam mała,miałam salomnellozę. od tamtego czasu nie miałam żadnych problemów. jeśli chodzi o moją dietę,to jest jak najbardziej prawidłowa,ze względu na szczelinę. proszę o pomoc. 2010-03-10

Dolegliwości nie mają nic wspólnego ze szczeliną odbytu. Takie objawy mogą świadczyć o patologii w zakresie żołądka i/lub dwunastnicy (np. choroby wrzodowej). Trzeba zastanowić się nad wykonaniem gastroskopii. O tym jednak musi zadecydować lekarz prowadzący po bezpośrednim badaniu.

zażywam teraz lakcid forte,orsalit i mam dietę lekkostrawną. czuję się po tym lepiej. lekarz pediatra stwierdził,że mogę mieć jakieś okresowe zatrucie. czy konieczne są WRZODY? nie palę papierosów,zdrowo jem,nie mam stresującego życia,nie piję alkoholu,u mnie w rodzinie nikt nie cierpi na tę dolegliwość. jednak kiedy mam okres,nie potrafię wytrzymać bez leków przeciwbólowych. nigdy nie brałam ich dużo i zawsze zażywałam je po posiłku (kefir,,jogurt). ostatnio jednak zbudził mnie okropny ból w środku nocy. wzięłam ibuprom max. rano obudziłam się właśnie z takim ściskiem żołądka. czy możliwe jest,że podrażniłam sobie jedynie żołądek? konieczne są wrzody? co mam zrobić,jeśli mój pediatra bagatelizuje problem? nie uśmiecha mi się w wieku 17 lat kolejna uciążliwa choroba... proszę o pomoc. 2010-03-12