Gość Kasia Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Witam :) chciałabym się dowiedzieć,czym mogą być wywołane skurcze żołądka. jest to silny ból,ustępujący po kilu godzinach. ból można porównać do uczucia *ssania* żołądka przy wyjątkowym głodzie. często jest nie do wytrzymania. dodam,że choruję na szczelinę odbytu,choć nie wydaje mi się,żeby to miało jakiś związek. nie występuje u mnie biegunka. chce mi się ciągle wymiotować,ale jeszcze mi się nie zdarzyło. jak byłam mała,miałam salomnellozę. od tamtego czasu nie miałam żadnych problemów. jeśli chodzi o moją dietę,to jest jak najbardziej prawidłowa,ze względu na szczelinę. proszę o pomoc. 2010-03-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Dolegliwości nie mają nic wspólnego ze szczeliną odbytu. Takie objawy mogą świadczyć o patologii w zakresie żołądka i/lub dwunastnicy (np. choroby wrzodowej). Trzeba zastanowić się nad wykonaniem gastroskopii. O tym jednak musi zadecydować lekarz prowadzący po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 zażywam teraz lakcid forte,orsalit i mam dietę lekkostrawną. czuję się po tym lepiej. lekarz pediatra stwierdził,że mogę mieć jakieś okresowe zatrucie. czy konieczne są WRZODY? nie palę papierosów,zdrowo jem,nie mam stresującego życia,nie piję alkoholu,u mnie w rodzinie nikt nie cierpi na tę dolegliwość. jednak kiedy mam okres,nie potrafię wytrzymać bez leków przeciwbólowych. nigdy nie brałam ich dużo i zawsze zażywałam je po posiłku (kefir,,jogurt). ostatnio jednak zbudził mnie okropny ból w środku nocy. wzięłam ibuprom max. rano obudziłam się właśnie z takim ściskiem żołądka. czy możliwe jest,że podrażniłam sobie jedynie żołądek? konieczne są wrzody? co mam zrobić,jeśli mój pediatra bagatelizuje problem? nie uśmiecha mi się w wieku 17 lat kolejna uciążliwa choroba... proszę o pomoc. 2010-03-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 oczywiście bardzo dziękuję za odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi