Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Wieczne problemy z trawieniem

Gość Renka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Pewien czas temu opisywałam problem wiecznych wzdęć,które towarzyszą mi bagatela 20 lat.Mam refluks żółciowy, ale czy on powoduje wzdecia tego niewiedzą nawet lekarze.Próbowałam to leczyć, ale efekt był mizerny.Wzdecia zawsze miałam po każdym posiłku, raz były mniejsze raz większe.Ale ten problem się pogłębia.Od ponad roku wzdecia mam nawet po cherbacie.Zjedzenie nawet niewielkiej porcji jedzenia powoduje ogromne wzdecia .Dodam że odżywiam się zdrowo.Jem naprawde niewielea wzdecia mam ogromne.Doszły do tego bółe w dole brzucha, które odczuwam kiedy siadam na krześle ,niekiedy są one silne[ problemy ginekologiczne wykluczone] .Osiem dni temu po jedzeniu dostałam wymiotów.Wczasie wymiotów czułam silny ból w dole brzucha.Od tego czasu nie oddaje stolca, co nigdy mi się nie zdarzało i nie miałam nigdy zaparć.Typowe leki na zaparcia i wzdecia nie pomagają.Wzdecia w tej chwili mam non stop.Nie wiem co mam robić.Lekarze z przychodni bagatelizyją sprawe.Prosze o wskazówke i rade!!!!!!!!!!!

Gość haemophilus

Jeśli zaparcie trwa dłużej niż 7 dni lub krócej ale pojawiły się silne bóle brzucha, wwyczuwalny i tkliwy guz w obrębie jamy brzusznej najlepiej udać się na izbę przyjęć i skonsultować bezpośrednio z chirurgiem. Prawdopodobnie ma Pani stan zapalny jelit, który powoduje wzdęcia, czy ktoś badał Panią pod kątem nietolerancji pokarmowej? Jeśli nie to należy taką możliwość rozważyć.