Gość joanna Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 WITAM. mam 60 lat i 5 lat temu mialam operacyjnie usuwany tluszczak umiejscowiony na prawym biodrze blizej posladka. Badanie histopatologicze nie wykazalo zloscliwosci, a wykonany rezozonans potwierdzil tluszczaka. OBECNIE zauwazylam ponowny wzrost tego tluszczaka. Nie boli mnie, chociaz czasami odczuwam bol promieniujcy bokiem zewnetrznym uda w strone kolana.Tluszczak jest juz na tyle duzy, ze w/g opinii chirurga, nie da sie tego usunac w zbnieczuleniu miejscowym. Czy jest mozliwosc, ze rozrost tego powkreca sie miedzy sciegna i spowoduje z czasem unieruchomienie nogi? operujacy poprzednio lekarz stwierdzil, ze nie mial mozliwosci calkowitego wyciecia go i ze moze byc nawrot. mam skierowanie do chirurga plastycznego, ale podobno nie refunduja takich operacji. Obecnie srednica tego jest jakies 8 cm i ielkosc taka , ze miesci sie w otwartej dloni. Gdzie w okolicach CZESTOCHOWY jest szpital, ktory moze na skierowanie wykonac taka operacje w ubezpieczalni? Prywatnie wyceniono to na okolo 2.000 zl a ja jestem na rencie. Poza duzym dyskomfotrem i czasami niewielkiego bolu w zasadzie to nie przeszkadza, ale boje sie co dalej z tym. dziekuje za odpowiedz Moze byc na email kts53@o2.pl DZIEKUJE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Czy jest mozliwosc, ze rozrost tego powkreca sie miedzy sciegna i spowoduje z czasem unieruchomienie nogi? - raczej wątpliwe, na ścięgna nie powinien mieć wpływu tłuszczak jednak naciekając na nerwy może wywoływać bardzo silne dolegliwości bólowe Gdzie w okolicach CZESTOCHOWY jest szpital, ktory moze na skierowanie wykonac taka operacje w ubezpieczalni? - każdy szpital z oddziałem chirurgii ogólnej może wykonać takie zabiegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LILKA Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Kochaniutka-nie ma takiej opcji-nigdzie za darmo tego nie zrobia!!!Ja sie mecze z tluszczakiem na posladku juz 10 lat -jest wielki,uciska mi na nerw kulszowy,bywa ze chodzic nie moge-a doktory dalej twierdza,ze to kwestia plastyki,mam65 lat,krew mnie zalewa bo tyle lat skladki zdrowotne place a teraz cierpie bo wazniejsza sprawa czy refundowac in vitro czy moje cierpienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi