Gość Magda Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Witam, Moja babcia w wieku 50 lat zmarła na raka piersi. moja mama ma liczne torbiele. Poprosiłam ginekologa o skierowanie na USG. Czy powinnam zrobić biobsję/mammografię? oto wynik: Oba sutki o gęstym utkaniu gruczołowym z cechami wzmożonego włóknienia w KGZ oraz rozsianymi torbielami o śr do 7 mm w sutku prawym i 8 mm w lewym. Zmian ogniskowych litych nie uwidoczniono. Przewody mlekowe nieposzerzone. Węzły chłonne pachowe niepowiększone. Mam 30 lat i urodziłam 1 dziecko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Przy takim opisie nie zachodzi konieczność wykonywania dalszych badań. Można za rok powtórzyć badanie usg, wykonać dodatkowo mammografię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi