Gość gosia Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Moja mama ma urostomie i kolostomie. po operacji juz w domu zaczela wysoko goraczkowac pojechala do kontroli i okazalo sie ze w jednym boku ropa sciagneli .na 2 dzien to samo i zostala w szpitalu. zalozyli nowy dren. co dalej?czy to nie zagraza zyciu? ma antybiotyk i goraczka dalej. skad tyle tej ropy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 *Ropa* wytwarzana jest przez bakterie ropotwórcze ( np. paciorkowiec). Stąd też gorączka i konieczność podawania antybiotyku, ponieważ doszło do nadkażenia ran. Być może bedzie trzeba zmienic antybiotyk. Nie wiem, czy antybiotyk dobrany był na podstawie antybiogramu czy empirycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosia Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 a czy nie zagraza to zyciu mama jest oslabiona caly czas jej slabo jak wstaje? da sie to wyleczyc? bardzo dziekuje za odpowiedz. jeszcze jedno czy pekniety pecherz mozna naprawic czy w niektorych przypadkach sie nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Nie znam dokładnego stanu mamy, tzn. wywiadu, wyników badań, przebiegu operacji a przede wszystkim z jakiego powodu były wykonywane. Zatem truno mi powiedzieć o zagrożeniu oraz o plastyce pęcherza moczowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosia Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 mama ma przetoki po radioterapi nie ma przezutow. lekarz twierdzi ze lolostomie naprawia a urostomie sie nie bedzie dalo. mysli pan ze powinnam szukac pomocy gdzieindziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Halinka Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Mam ten sam problem po profilaktycznym naświetlaniu radioterapii i brachoterapii porobiły się przetoki ,w tej chwili jestem po operacji ,mam wyłonioną kolostomię i urostomię na stałe ponieważ mam poprzepalane ,odbyt i pęcherz nie mówiąc o tym że jakieś jelito mi się wyłania kroczem też by się przydała plastyka .Ale niestety lekarze nie chętnie chcą ryzykować operacje u ludzi naświetlanych promieniami ,ponieważ gojenie się ran jest trudne a nasza medycyna jeszcze nie potrafi opanować tych skutków dlatego zostajemy kalekami do konica życia ,albo umieramy,mnie bóg dał drugą szansę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi