Gość Agata Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Dostałam wyniki badan po biopsji mammotomicznej Prosze o rozszyfrowanie czy sa bardzo zle? pełne rozpoznanie patomorfologiczne: carcinoma ductale invasium /B5/ , (E-cadherin +) Receptory ER (2+)40% komorek total score 6/8 positive PgR (2+) 60% komorek total score 6/8 positive HER-2 (0+) ujemny Przy pierwszej wizycie u konsultanta mowiono mi o usunieciu 1/4 piersi ale czekaja na wyniki z rezonansu czy moge przy takim wyniku miec usunieta cala piers? a wezły chlonne? Guz ma wielkosc 10mm Bardzo prosze o pilna odpowiedz bo bardzo sie denerwuje a wizyte mam dopiero za tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Jest to napewno rak inwazyjny, hormonozależny i raczej należy do grupy wolno rosnących.Poczekaj najlepiej na wypowiedź dr. To są tylko moje wiadomości zdobyte podczas choroby. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agata Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 A co to znaczy inwazyjny? i hormonozalezny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamila Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Rak inwazyjny to rak złośliwy, przenikający do tkanek(i przez co dający przerzuty). Hormonozależny to dobrze, bo podczas leczenia oprócz chemioterapii i radioterapii można zastosować Hormonoterapię, która jest mniej inwazyjna dla organizmu. Receptor HER-2 ujemny to znaczy,że rak nie jest bardzo agresywny (rośnie wolniej). :-)Pozdrawiam ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gina Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 utrata piersi nie jest niczym strasznym - ważne żeby pozbyć się tego raka - bez piersi można żyć - jestem 19 miesięcy po amputacji - chemioterapii - radioterapii - rób wszystko co każe lekarz - będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi