Gość Basia Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Witam mam pytanie moja Mama zrobiła dziś badanie USG i niepokoją mnie Jej wyniki.Bardzo proszę o szybką odp., Pęcherzyk żółciowy: słabo wypełniony żółcią możliwość polipowatych przerostów śluzówki(scan), PŻW nieposzerzony. Wątroba:jednorodna echogenicznie, prawidłowej wielkości.Trzustka,śledziona, przestrzeń zaotrzewnowa bez cech patologi.Nerki: prawidłowej wielkości bez cech kamicy, zastoju moczu. Aorta brzuszna: bez cech poszerzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Trudno określić dokładnie jak zinterpretować ten wynik bez dodatkowej diagnostyki. Takie przerośnięcie znaczne błony śluzowej pęcherzyka może być podejrzane o nowotwór i wymagać leczenia operacyjnego. Trzeba zastanowić się nad ewentualnym wykonaniem TK celem pogłębienia diagnostyki. O tym musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Albo mama zjadła coś przed badaniem i żółć z pęcherzyka dostała się do dwunastnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi