Gość kasia Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Witam. chciałam sie zapytać na czym polega biopsja węzła chłonnego szyi?? czy konieczny jest pobyt w szpitalu?? w jakim znieczuleniu jest to wykonywane?? z góry dziękuje za odpowiedź:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Zwykle taką biopsję wykonuje się podczas jednorazowej wizyty w znieczuleniu miejscowym. Pobyt w szpitalu nie jest zwykle konieczny, chyba, że zadecyduje tak lekarz, ponieważ wymaga Pani dokładniejszej diagnostyki, czyli wykonania jeszcze kilku badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 dziekuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Witam. Mam 39 lat. W opisie zdjęcia rtg jest poszerzenie cieni śródpiersia górnego obustronnie, pola płucne bez widocznych zmian ogniskowych,. Kary przeponowo-żebrowe wolne. Sylwetka serca w normie.czy mam się czego obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Nie wiem z jakiego powodu miał Pan zlecone to badanie, jak bardzo poszerzone jest śródpiersie. Proszę z tym wynikiem skonsultować się z lekarzem, który zlecał Panu to badanie. Być może konieczne będzie pogłębienie diagnostyki i np. wykonanie TK klatki piersiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi