Gość Krzysztof Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 10 dni temu pojawił sie bol pod prawym kolanem. Łykalem Apap i popijalem Nimesil. Bol trochę zmiejszyl sie. 3 dni temu podczas przechodzenia przez ulicę i odczulem bardzo silny bol pod prawym kolanem - tak ze nie mogłem o własnych siłach chodzic. Na pogotowiu wykonano RTG i nic nie twierdzono, lekarz nie wyczół zadnego obrzęku czy guzka, zalecono wykonanie usg, kontrolę po dwoch tygodniach, przepisano Aescin,Voltaren i Zaldiar. Teraz boli mnie przy wyprostowaniu nogi, zgięciu i b. silny ból przy stawaniu na nogę prawą. W stanie spoczynku nic mnie nie boli. Moje pytanie: czy mam lezec i nie obciązac nogę czy starac pokonywac bol i probowac chodzic. Jak leczyc ten stan ? Mam 62 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Proszę zażywać leki jak dotychczas i nie obciążać stawu kolanowego, przeciążać, ruch do granic bólu. Trudno cokolwiek konkretnego w tej sprawie napisać bez wyniku badania USG. Być może za ten stan odpowiedzialna jest np. torbiel Bakera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kinga Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Ja mam problem z lewą nogą,boli mnie pod kolanem jak chodzę.Jest to taki ból że jak przejdę 100 metrów to już dalej iść nie mogę.Muszę uśiąść i mi po pewnym czasie przejdzie i mogę dalej iść.Byłam u lekarza i skierował mni e na rentgen tego kolano.Na wopisie nic kostnego nie stwierdzono.Wybieram się do lekarza aby nie tylko leczył mnie środkami przeciwbólowymi a spróbował badać i diagnozować.W końcu mam dopiero 43 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi