Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Pęknięta kość śródstopia

Gość Dominik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dominik

Witam. 3 miesiace temu mialem peknieta 5 kosc srodstopia, i chirurg dal mi noge do gipsu na 4 tyg, tydzien po sciagnieciu gipsu zaczalem rehabilitacje u sportowego lekarza poniewaz uprawiam intensywnie sport. i rehabilitacje trwaly 2 tyg lecz zaaz po nich lekarz przepisal mi kolejne 2 tyg. Jeszcze zostal mi 1 tyg. W pierwszych 2 tyg byly takie zabiegi: takie jakby prady-mrowienie, ploe magnetyczne,laser oraz cwiczenie. A w drugich 2 tyg mam : laser,pole magnetyczne, i taki zabieg ART (tzn ubieram taka skarpete duza az po udo na noge i ona sie napompowuje jak pasek przy mierzeniu cisnienia) i ciwczenia. i problem jest w tym iz noga dalej mnie troche boli. i moje pytanie jest takie* otoz kiedy ten bol minie? Uprawiam koszykowke. i nie moge sie wybic z jednej nogi (dwutakt) .. tzn moge lecz noga jeszcze bardziej boli i boli mnie jak chodze. dziekuje za odp

Gość stapler

otoz kiedy ten bol minie? - taki ból niestety po takim urazie może utrzymywać się miesiącami, nawet i 6-9 miesięcy, ból powinien powoli ustępować, najważniejsze w tej chwili są rehabilitacje

Witam serdecznie. jak długo może się zrastać V kość sródstopia? Miałem 5 tygodni gips po zdjęciu gipsu zrobiłem zdjęcie na którym wykazało że kość się nie zrosła lekarz prowadzący zalecił ćwiczenia oraz chodzenie w twardym obuwiu w którym ma być silikonowa wkładka . Nie mam żadnej rechabilitacji . Czy mogę w tej sprawie jeszcze coś zrobić czy mam cierpliwie czekać na zrost kości. Pozdrawiam