Gość Morgi Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Witam. Mam następujący problem - jakieś 10 miesięcy temu doznałem urazu łokcia podczas gry w piłkę nożną - ręka wygięła się w drugą stronę w łokciu. Później bolała mnie, ale niestety nie poszedłem do lekarza. Dopiero teraz poszedłem do lekarza. Zrobiono mi zdjęcie USG i teraz czekam na rezonans magnetyczny. Lekarz powiedział, że nie widać dokładnie nic z USG - obraz jest niewyraźny, ale jest podejrzenie uszkodzenia aparatu więzadłowego i urwania kawałka kości. Co to może być za uraz? I jakie może być leczenie? Oto zdjęcie USG: http://images44.fotosik.pl/268/5d84efe66c175e3emed.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Jeśli potwierdzą się przypuszczenia lekarza uraz jest duży i być może będzie wymagał leczenia operacyjnego czyli przytwierdzenia kawałka kości lub przyszycia więzadła. Dopiero rezonans magnetyczny wyjaśni rodzaj i stopień urazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Morgi Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 czyli nastąpiło złamanie awulsyjne bądź jakieś złamanie skoro urwany jest kawałek kości? (oczywiście jeśli jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi