Gość Basia Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Jestem 5 m-cy po mastektmii radykalnej i w trakcie chemioterapii a dalej boli mnie pacha po stronie operowanej. Wiem, że niektóre panie nie mają takiego bólu, czym to jest spowodowane i czy ból kiedyś ustąpi, bo to jest nie do wytrzymania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Niestety taki ból może i będzie występował a związany jest z usuniętymi węzłami chłonnymi okolicy pachowej, do których odpływa chłonka z kończyny górnej. W Pani przypadku dochodzi do zastoju chłonki w kończynie i okolicy pachy, np. potwierdza to zauważalny obrzęk. Należy zgłosić problem lekarzowi prowadzącemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi