Gość Julka Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Witam pana doktora mam bole na samym dole brzucha bardzo ostre i rozpierajace od dwoch miesiecy , przez pewien czas bole przeniosly sie wyzej na prawa stone brzucha gdzie punktowo moge okreslic bol, nie mam juz wyrostka a bol jest ok 10 cm od pepka w prawo i 5 cm na dol brzucha, badania ginekologa dobre, urologa dobre. wyniki krwi dobre . CT jamy brzusznej dobry, ultrasound dobry, badania moczu dobre brak diagnozy bole sa napadowe bardzo silne a potem sa nadal caly czas jestem juz bardzo oslabiona tymi bolami. dziekuje bardzo cierpliwa pacjentka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Należy wykonać jeszcze kolonoskopię. W CT nie można określić wszystkich zmian, które charakterystyczne są np. dla nieswoistych stanów zapalnych jelit. Dodatkowo należy wykonać badanie kału pod kątem pasożytów. Te badania na pewno przybliżą rozpoznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi