Gość Wiesia Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Nie wiem gdzie się leczyć? Jeden lekarz odsyła mnie do drugiego. Bardzo proszę o odpowiedż. Mam przeciwciała przeciwko czynnikowi Castela przy braku przeciwciał dla komórek okładzinowych żołądka, i braku zapalenia żołądka. Mam niski poziom Witaminy B12 -8% normy. Zaniżony niewiele hematokryt i podwyzszony wskażnik MCHC. Mam też objawy niedoboru witaminy. Tak samo choruje mój ojciec tyle,że zmiany neurologiczne u niego były bardzo duże i jest leczony. Ja nie ponieważ mam w normie B12. Dodam, ze u ojca witamina też była w normie i mimo to wystąpiły objawy. Jakiej specjalności lekarz powinien mnie leczyć? Gastolog mówi,ze wszystko w porządku. Hematolog to samo. dlatego zwracam się do chirurga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Jeśli przyczyna niedokrwistości została już zdiagnozowana to leczeniem powinien zajmować się hematolog. Także pod jego kontrolą należy pozostawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi