Gość Iwona Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Mam 2-miesięczną bliznę na dekolcie po ropnym kaszaku, którego torebka niestety została pod skóra, więc się najprawdopodobniej odnowi. Blizna ma 2cm, brzydkie zgrubienie tuz przy i na jej krawędzi, w dodatku od górnego końca blizny ciągnie się ciało jakby kawałeczek żyły, co w efekcie wizualnym przedłuża bliznę o ok. 1,5-2 cm. Co Pan, Panie Doktorze, mi radzi, aby pozbyć się brzydkiej blizny? Czy w takiej sytuacji zabieg u chirurga plastyka ma sens, lub czy mogę już stosować którąś maść/krem przeciw bliznom? Co skuteczniejsze i lepsze efekty: Cepan czy Contractubex? Dziękuję za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Można skonsultować się z chirurgiem plastykiem. I tak przed ewentualnym zabiegiem będzie to konieczne. Wtedy lekarz po obejrzeniu blizny zadecyduje o zabiegu lub stosowaniu żelów na blizny. Jeżeli już to polecam Veraderm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aneta Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 najpierw poprobowac z cepanem.jest to masc tania,trzeba ja regularnie stosowac.dwa razy dziennie przez minimum 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi