Gość Madzia.M Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Witam serdecznie! Synek mojej siostry ma stwierdzonego chłoniaka w pachwinie,lekarz powiedział,że to rak złośliwy !!! Jesteśmy wszyscy załamani. Chcemy sie dowiedzieć jakie są szanse wyleczenia chłoniaka u dziecka? Niebawem będzie zastosowana chemoterapia ale najpierw musi najpierw ustalic jaka chemoterapia bedzie prawidłowa. Jak długo leczy się chłoniakai jaka szansa jest na całkowite wyzdrowienie dziecka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Zbyt mało informacji mi Pani podaje, abym udzielił szczegółowych odpowiedzi na zadane mi pytania. Chłoniaków jest bardzo wiele typów (w zależności od komórek z jakich są zbudowane, jakie receptory posiadają, jaki zakres jest chłoniaka). Trzeba znać dokładne dane na ich temat, aby napisać o rokowaniu i sposobie ich leczenia. Najczęściej u dzieci jest bardzo dobra reakcja chłoniaków na leczenie chemioterapią . Najwięcej informacji można osiągnąć od prowadzącego dziecko hematologa i onkologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi