Gość agusia Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Witam! Mam wyczuwalnego guza na przedniej częsci uda prawego. Bardzo mi on uciska na nerwy powodują bóle promieniujące aż do kolana. Lekki uraz i ból okropny.W badaniu USG wygląda to tak:w obrębie tkanki podskórnej uda prawego w miejscu wyczuwalnego palpacyjnie oporu hypoechogenna, dobrze odgraniczona zamiana ogniskowa o wym. 26x 19 mm obraz sonograficzny przemawia za zmiana łagodną, nie pozwala jednak na dokładne określenie jej charakteru. W badaniu TK: widoczna jest wyodrębniona okrągła strukura o densyjności ok. 17 j.H przed kontrastem i ok. 26 j.H po podaniu kontrastu. W jej zakresie widoczne jest drobne zwapnienie. Średnic zamiany ok. 2,4 cm Opisane w /w zjawisko nie ma łączności z mięśniami.Biopsja wykonana mówi o tłuszczaku ze wskazaniem do usunięcia. Jak to wygląda bo ja się tego obawiam...Boli mnie to bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Jeśli zmiana jest przyczyną bólu i innych przykrych dolegliwości należy ją usunąć, jest to zabieg jednodniowy, trwa krótko. Oczywiście należy liczyć się z ryzykiem nawrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agusia Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Bardzo boli teraz po biopsji!To się nawraca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 ja miałem podobnie, ale musiał być wycinek ,i stwierdzono nowotwór łagodny fibratomoza ,przy czym guz naciekał na mięśnie,skonsultuj się z dobrym onkologiem bo w tym przypadku lepiej zastosować radioterapie,interwencja chirurgiczna może zaszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agusia Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Hm, naprawdę???Wiedziałam, bo to dziwnie mi tu boli! Ale czy ten obecny tu chirurg się wypowie na ten temat?Ryzyko nawrotu, dlaczego właśnie nikt nie mówi o tych zwapnieniach co mogą świadczyć o tej fibro....!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 mój przypadek to bardzo rzadki nowotwór ,ale lepiej żeby obejrzał to onkolog (dobry),nie wiem ile masz lat ale jeśli przedział do 40 lat ,to takie różne świństwa w mięśniach lubią się przydarzać,jeśli masz niedaleko do warszawy to polecam Centrum Onkologi na ul.Rentgena tam cie najlepiej zdiagnozujom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agusia Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 jestem po 30 -stce do Warszawy mam bardzo daleko! Myślałam, że chirurg ten tu wypowie się w tej sprawie dla mnie ważnej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi