Gość Anka Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Właściwie już trzy lata temu powinnam poddać się operacji usunięcia pęcherzyka żółciowego, jednakże odsuwam to od siebie, ponieważ panicznie boję się narkozy (miałam już jedną operację i dwa razy cięcie cesarskie - za każdym razem komplikacje z narkozą, ostatnim razem zapaść). Ostatnio usłyszałam, że jest możliwość przeprowadzenia tego zabiegu w znieczuleniu zewnątrzoponowym (tak jak zabiegi na nogach), ale za bardzo nie mogę w to uwierzyć - gdyby to była prawda, to byłoby super! Może ktoś coś o tym wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Tak, można wykonać ten zabieg w znieczuleniu zewnątrzoponowym jednak bardzo mało ośrodków w Polsce takie zabiegi wykonuje. Ponoć ośrodek w Łodzi w ten sposób przeprowadza te zabiegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Dzięki. Byłabym wdzięczna za jakieś bliższe informacje nt. tego ośrodka w Łodzi (co prawda mieszkam w Poznaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi