Gość Artur Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Witam, Osiem dni temu zoperowano mi wodniaka jądra. Po dzień dzisiejszy występuje stan podgorączkowy oraz ból w tylnej części jądra. Martwi mnie kształt tej części, a mianowicie jest on płaski i kanciasty, mniej więcej wygląda to tak, że z jednej strony jest jadro, a z tyłu znajduje się trójkąt (jądro z dwu spadzistym dachem). Dodam, że właśnie ten *daszek* mnie boli. Co do rozmiarów zoperowanego jądra to jest ono nadal duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 To bardzo wczesny okres pooperacyjny, dlatego objawy są typowe dla tego okresu. Proces gojenia się samego jądra może potrwać 3-4 tygodnie. Kształt jądra jest typowy dla operacji polegającej na wycięciu nadmiaru osłonki jądrowej (pod którą znajdował się wodniak) i wywinięciu jej na drugą stronę z zeszyciem. Obecnie jądro jest nadal w obrzęku. Jego wielkość i kształt powoli powinno się normować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi