Gość m3z Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Dotąd nie chorowałem, od pewnego czasu mam problem z rozwolnieniem (około 3 miesiące). Zostałem uderzony w żebra z prawej strony. Od 3 tygodni czuje mocny ból z prawej strony pod żebrami (okolo 1 cm pod nimi). Nasilający się podczas głodu (np chwile przed posiłkiem [przerwa między posiłkami maks 6h]) Nie wiem czy jest to wina tego niefortunego stuknięcia (podczas w-f) czy spowodowane rozwolnieniem. Przed uderzeniem byłem z powodu rozwolnienia na usg jamy brzusznej, wszystko było w normie. Dostałem elektrolity, wszystko było w normie do czasu skończenia się recepty. Co robić dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Trudno mi określić bez badania co może być przyczyną tychże dolegliwości. Raczej wątpiące jest to, że są one skutkiem urazu. Dość typowe bóle głodowe występują w owrzodzeniach dwunastnicy. Trzeba by zastanowić się nad wykonaniem USG jamy brzusznej i/lub gastroskopii. O tym jednak musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość m3z Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Miałem już raz usg jamy brzusznej i nic nie wykryto. Ale wtedy nie było tych bóli jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi