Gość Natalia Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Witam. Jestem w 20 tygodniu ciąży od 5 dni mam dwa zewnętrzne hemoroidy wielkości 2 ziaren największego typu fasoli. Ból jest nieznośny, uporczywy, utrudniający chodzenie, siedzenie, a nawet leżenie. Mam uczucie szczypania, jakby rany(nie swędzą). Hemoroidy są przekrwione (ale nie krwawią, na kale również nie ma śladów krwi), a na jednym z nich od 2 dni mam dwa punkty średnicy ok.3mm o jaśniejszym zabarwieniu jakby wypełnione jakimś płynem surowiczym. Stosuję czopki i maść Posterisan od 4 dni a ulgi nie czuję, a nawet wydaje mi się, że się powiększają. Ponadto 2 razy dziennie przez 10 min. robię nasiadówkę z wywaru kory dębu. Brak poprawy i ciągły ból doprowadzają mnie do obłędu i utrudniają normalne funkcjonowanie, a do tego bardzo mnie niepokoją z uwagi na ciążę. Trudno jest mi wyobrazić sobie, że tak może być do końca. Nigdy wcześniej nie miałam tego typu przypadłości. Odżywiam się regularnie, dietę mam bogatą w warzywa i owoce, dużo piję wody mineralnej i soków (wybieram te bez cukru) jem pieczywo pełnoziarniste, nigdy nie miałam problemów z zaparciami, jestem osoba aktywną i nie należę do tzw.kanapowców, jednakże pracę mam siedzącą (8 godzin). Moje pytanie brzmi: w jaki sposób mogę się ich pozbyć lub wyeliminować choć do porodu (w związku z wadą wzroku będę miała cesarkę). Czy jest jakiś inny bezpieczny lek na tę dolegliwość. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Najlepiej w tej sprawie udać się bezpośrednio do chirurga, który po badaniu zadecyduje jakie leki zastosować. Są leki bardzo skuteczne, ale dostępne na receptę dlatego o ich stosowaniu musi zadecydować najlepiej chirurg po badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi