Gość Kasia Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Trzy tygodnie temu przeszłam operację usunięcia macicy drogą pochwową. W wyniku napisano: Leucokaratosis cervicis. Endometrium sine signis secretionis. Cystis serosa ovarii sinistri. Corpus luteum cysticum, aut cystis follicularis luteinisata ovarii dextri. Na postawie forum przetłumaczyłam tylko drugie zdanie. Nie mogę sobie poradzić z resztą tekstu. Bardzo się martwię. To moja trzecia operacja w ciągu roku. Proszę o pomoc w tłumaczeniu. Czy niewielkie krwawienie w 8 i 12 dobie po operacji jest normalne? Czy może się jeszcze powtarzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Leucokaratosis cervicis. - Rogowacenie białe szyjki macicy. Endometrium sine signis secretionis. - Śluzówka macicy bez oznak wydzielania Cystis serosa ovarii sinistri. - torbiel surowicza jajnika lewego Corpus luteum cysticum, aut cystis follicularis luteinisata ovarii dextri. - ciałko żółte torbielowate także torbiel pęcherzykowa luteinizująca jajnika prawego Takie krwawienie niewielkie może po takim czasie od zabiegu występować, ale raczej już powoli takie objawy powinny zanikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi