Gość młoda Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Witam od28stycznia pojawiły się u mnie silne bóle nadbrzusza byłam u rodzinnego dostałam (bez żadnych badań) tabletki stosowane m.in w chorobie wrzodowej żołądka helicid i znieczulające na przewód pokarmowy ... po ok tyg stosowania ból nie minął- mało tego doszły bóle pleców. Udałam się z moją przypadłością do chirurga, który zlecił zrobienie USG. Na zdjęciu w opisie : *mierna ilość wolnego płynu w dole brzucha z widocznymi pływającymi pętelkami jelit. Jajniki drobnotorbielkowato-zmienione*. Nastepnym krokiem była wizyta u ginekologa. Po ponownym USG zanotował ból prawego jajnika, miałam robiona Cytologię, przypisał mi Diclac 50mg w czopkach i 2 xop. Cyprest jednak powiedział,że ból nadbrzusza ma inne źródło i zalecił gastroskopie. Po tyg braniu Diclac- nie czułam żadnego bólu ale miałam ponowna wizytę u chirurga. Widząc, że objawy przeszły- zaniechał skierowania mnie gastroskopie *bo jestem młodą osobą a on nie chce mnie męczyć bez podstaw*. Moje problemy zaczeły się ponownie kiedy skończyłam zalecone opakowanie diclac-wieczorem przyjełam ost. dawkę a ból pojawił sie rano tuż po posiłku w postaci silnych skurczów. Nie wiedziałam co mam zrobić,więc zrobiłam sobie badania morfologię,ob, mocz i próby wątrobowe. Morfologia i próby(Alat,Aspat,Bilirubina)wyszły dobrze, ale ob mam 16 i nie wiem czy to coś poważnego bo górna granic jest do 15 więc tylko o 1stopień mam przekroczoną normę a w moczu wyszło za wysokie ph 8. Nie wiem u kogo szukac pomocy. Powoli zaczynam panikować spóźnia mi sie okres ...i nie wiem czy to nieostrozność podczas pieszczot i widoczna przyczyna ciąży czy może stan zapalny i torbielkowatość jajników- (?)- Jeżeli ktoś może dac mi jakąś rade, wskazówkę -będe wdzięczna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość młoda Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Cóż...krwawienie się pojawiło i najwidoczniej wszystkiemu winne są hormony. W środę mam ginekologa. Ból brzucha( na wysokości wątroby) ustał wraz z pojawieniem się krwawienia .Plecy nadal mnie bolą i wygląda na to,ze to są jednak jajniki...ale o tym już porozmawiam ze specjalistą. Pozdrawiam.Życzę owocnego rozwiązania swoich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi