Gość Agnieszka Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Ok 4 lata temu miałam robiony zabieg usuwania pieprzyka w okolicy mostka. Rana goiła sie bez żadnych zarzutów, a lekarze zapewniali, że bardzo ładnie sie zagoiło wszystko. Jednak od roku mam straszne bóle blizny, do tego stopnia, że mam zawroty głowy i muszę brać środki przeciwbólowe. Konsultowałam sie kilkukrotnie z lekarzami ale przypuszczali, że jest to związane z noszeniem zbyt obcisłych biustonoszy lub zmianami pogody( podobno wtedy bolą blizny). Obserwowałam więc zmiany pogody, nawet lekarz zalecił mi notowanie kiedy boli blizna i sprawdzanie czy pokrywa sie to ze skokami pogody. Jednak bóle te zupełnie nie są zależne od pogody, dlatego tak mnie martwią. Bielizny nie nosze obcisłej, kupuję specjalnie nieciskowe biustonosze. Bóle jednak powracają. Zauważyłam, że często kiedy zaczynam ćwiczyć, jeździć na rowerze , bądź po prostu spacerować rozpoczynaja się. Jak juz pisałam są one straszne, nic nie pomoże za wyjątkiem położenia się i zażycia lekarstw. Bardzo proszę o jakąś poradę. Lekarze mówili ,że możliwy jest ponowny zabieg, gdyz podczas pierwszego mógł zostać *podciągnięty* nerw, który reaguje na ruchy i wywołuje bóle. Z góry dziękuje za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Być może właśnie doszło do ucisku przez bliznę jakiegoś nerwu skórnego lub wytworzenia się drobnego podskórnego nerwiaka wywołującego takie dolegliwości. Trzeba rozważyć usunięcie zabiegowe blizny i jej okolicy lub ewentualne zastosowanie blokad miejscowych farmakologicznych (np. steryd ze środkiem znieczulającym miejscowo). O tym jednak musi zadecydować chirurg prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 ja mam taki pieprzyk miedzy piersiami i sie obawiam iść do lekarza ze jak mi zaczną w nim dłubać to sie coś stanie, mam nadzieje ze u ciebie to nic groźnego i że ci przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lena Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Jutro idę wlaśnie na usunięcie takiego pieprzyka.. Też mam między piersiami i obawiam się, że po zabiegu szwy będą mi okropnie przeszkadzać w uprawianiu sportów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zoza Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Tez usunelam takiego pieprzyka na mostku i to calkiem nie dawno. Jak na razie wszystko sie zagoilo, ale blizna brzydka jest. Moze zniknie za pol roku, a mioze nie...ale to i tak lepsze niz wyczuwanie jakiejs gorki miedzy piersiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi