Gość P. Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam. moje problemy zaczęły się po operacji żylaków powrózka nasiennego (lewa strona) po czym zrobił mi się wodniak którego usunięto a następnie w przebiegu po -operacyjnym krwiak którego również usunięto. Od czasu operacji minęło już kilka lat i w sumie nie miałem większych powodów do narzekań aż od niedawna znów coś mnie zaniepokoiło. Mianowicie podczas długotrwałego siedzenia poczułem ciepło o okolicach pachwin i moszny oraz moje jadra zrobiły się mniejsze i *zwisały* dość swobodnie. Kiedy wstaje i chodzę jadra znów wracają do normalnej temperatury a krew zdaje się znów do nich napływać robią się nieco większe twardnieją(zwłaszcza to lewe dawniej operowane) i zbliżają się blizej w stronę podbrzusza. Podczas tych przypływowi krwi powiększają się również wszelkie żyly/nasieniowody aby później znów wrócić do pierwotnych rozmiarów.. Natomiast podczas leżenia krew zdanie się znów odpływać jadra maleją to jest pozycja w której czuje się najlepiej. do tego wszystkiego dochodzi piekący ból nóg(uda) w pozycji siedzącej który zdaje się promieniować w stronę jąder. Ostatnio zauważyłem też ze skóra na mosznie nieco pociemniała a na skórze pojawiły się widoczne żyłki/naczynka. Nieco złożony to problem ale tak to wygląda. Dodam jeszcze ze kiedy nie bolą mnie uda nie odczuwam równeż dyskomfortu w mosznie. I ból się przemieszcza raz jest po lewej raz po prawej stronie. Nie mam gorączki badania / mocz , krew OB OBR ob wszystko w normie. w środę wybieram się do urologa na USG ale za wszelkie porady będę wdzięczny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość P. Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Dodam jeszcze ze w okolicach podbrzusza czuje czasem raz zimno raz ciepło (w zaleznosci od pozycji ciala) a także na członku pojawily się bardziej niż zwykle widoczne zyłki i jakby popękane naczynka. Nie mam problemów ze wzwodem, wytryskiem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi