Gość bartek27 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Witam serdecznie Mam 27 lat. Od pol roku mam problemy jelitowe, czeste oddawanie stolca, raz pojawila sie krew wraz z biegunka i sluzem, czesto zdazaja sie tez tasmowate stolce lub poscinane. mialem robione badanie z wlewem na ktorym nic nie wyszlo- wszytko ok. ja tak teraz ogladam te zdjecia i wydajem mi sie ze w gornej czesci odbytnicy w miejscu gdzie rozpoczyna sie esica jest ciemny obszar, czy mozliwe ze radiolog tego nie zauwazyl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Ciemniejszy obraz może świadczyć o większym nagromadzeniu kontrastu co jest naturalne w tym miejscu jelita grubego. Objawy jakie Pan opisuje mogą świadczyć o stanie zapalnym jelita grubego, który nie zostanie uwidoczniony w badaniu RTG jelita jedynie podczas kolonoskopii. Należałoby, więc zastanowić się nad tym badaniem. O tym musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi