Gość Miroslaw Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Witam 16.02.2010 miałem wykonywane badanie jelita grubego kolonoskopem w wyniku czego miałem usynięty polip sigmae 0,5 mm materiał został wysłany na badanie hlstopatologiczne .( Wynik wykazał Adenoma tubulare ac dysplasia gradu levi. Nie ma pewności co do doszczętności usunięcia zmiany.) proszę o wyjaśnienie mi co ono oznacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Gruczolak cewkowy z dysplazją małego stopnia, czyli z niewielkim zaburzeniem architektury nabłonka. Nie jest to zmiana nowotworowa. Na pewno za wyznaczony przez lekarza czas, należy wykonać ponowną kolonoskopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi