Gość AGATA Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Dzień dobry Panie doktorze: proszę mi powiedzieć czy przy schorzeniach kręgosłupa tzn. -dehydratacja krążków mk. L4-L5 i L5-S1. centralna przepuklina krążka mk. L5-S1 na 6,0mm wpukla się do kanałukręgowego, z przyleganiem do obu korzeni nerwowych na wysokości wyjścia z worka oponowego.Szerokość kanału kręgowego w wymiarze strzałkowym wynosi na poziomie: L4-L5 -12,8mm L5-S1 -6,0mm Anomalia tylnego łuku C1 - foramen arcuale atlantis . Początkowe zmiany deformatyczne w części stawowej kr. szyjnego . Dodam .że dochodzi do tego rwa kulszowa , częste zawroty głowy . Czy lekarz po przejżeniu takich wyników ma prawo napisać w ożeczeniu ,że jestem zdolna do pracy .Jest to praca na kuchni ( pomoc kuchenna) praca zmianowa czyli 2na 2 po 12 h będzie dużo biegania i dzwigania ? DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 W zasadzie lekarz ma prawo wydać takie orzeczenie. Na pewno nie opierał się tylko i wyłącznie na wynikach badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AGATA Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 z całym szacunkiem /// w takim razie na czym opiera swoją opinie skoro ciągle chodzę po ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 witam ,mnie tez kazali wracac do pracy po stabilizacji kregoslupa ale nie wyszl mi to na dobre pracuje w handlu i tam sie niestety duzo dzwiga przyjecie towaru itp. pracowalam od grudnia do marca a teraz niestety czeka mnie nastepna operacja tym razem kregoslup szyjny , dalej nie wiem co bedzie jestem zalamana . pozdrawiam prosze napisac jak jest u pani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi