Gość marzena Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Dziecko ma 13 lat miało badanie głowy EEG w opisie jest napisane w okolicy skroniowo -potylicznej po stronie prawej wyładowanie fali ostrej z wolna ,fal 4-5 Hz.Co tzn .czy to cos złego? proszę o odpowiedz Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hhh Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Takze mialem taki opis ale na 10 -12 Hz i przy 250mV (fale ostre powtarzające sie co 2 sekundy) wykryto u mnie padaczke (chodzi o taka przejsciowa w okresie dorastania) teraz mam 33 lata i jestem zdrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marzena Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Dziekuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e-a Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Do kontroli u neurologa dziecięcego. Nie zawsze zmiany w EEG wymagają leczenia farmakologicznego, nawet częściej nie leczy się *samego EEG*, gdy nie ma klinicznych napadów. Wymaga to obserwacji - zależy też jaki bezpośredni powód był wykonania EEG (bóle głowy, stan pourazowy, po-infekcyjny, stany napadowe, zaburzenia zachowania, trudnosci w nauce ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marzena Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Powodem EEG były bole głowy również problemy wychowawcze i trudnosci w nauce .Jako 5 letnie dziecko miała uraz głowy ale nic wtedy nie wyszło .Kontrole za niedługo mamy u neurologa wiec zadecyduje co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi