Gość Aleksandra Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam ponownie!! Tym razem mam pytanie dotyczące bandażowania. Jak powinno się bandażować ?? czy nadal mam bandażować nogę czy kupić już pończochy ??? Jak spytałam o to lekarza to usłyszałam tylko tyle że mogę kupic sobie pończochy !! Ja w tych sprawach jestem laikiem i przykro mi że takie podejście ma lekarz bądź co bądź specjalista :( Nadmieniam, że dwa tygodnie temu wyszłam ze szpitala ( po tygodniowym pobycie ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renata Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam! Też miałam operację żylaków i z własnego doświadczenia widzę, że o wiele lepiej czuje się noga w pończochach - jak mówił lekarz - równomierny ucisk. Na rany po szwach malutkie plasterki i oczywiście ściągam pończochy na noc, nawet już po południu. Nie zniechęcać się przy zakładaniu pończoch bo jest to nie lada sztuka.. Opanowałam technikę przesuwania w górę, nie bać się o pończochy tylko za nie ciągnąć - są bardzo wytrzymałe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aleksandra Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Witam!! Ale ja nie miałam operacji na żylaki tylko zakrzepicę żył głównych !!!!!! A to chyba coś innego !!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renata Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Przepraszam bardzo za to niedopatrzenie.. Nic o zakrzepicy Pani nie wspomniała, a ja się nie domyśliłam niestety.. Bandaż i szpital skojarzyły mi się po prostu z operacją.. Jeszcze raz bardzo przepraszam, że tak Panią tym zirytowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi