Gość Robert Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam, sprawa jest następująca, na palcu wskazującym na zgieciu na dole palca - pod skórą tak jak by na kości , zrobiła mi się gulka tak jak by guz który jest cały czas w miejscu bo dotniękciu nie rusza się nie przesuwa , co to może być ?, rozmawiałem z jedną osobą to mówiła że to może być że jakaś żyłka czy coś pękła i płyn się wydostał i zrobiła się gulka twarda , niby trzeba to mocno wcierać, ugniatać aż się cofnie ten płyn i będzie po kłopocie, wczoraj byłem w aptece, facet powiedział że to najprawdopodobniej odcisk podskórny,spowodowany tym że palce mają cały czas wysiłek, dał mi maść abym smarował , wypala mi tylko skurę robi się biała a gulka zostaje nadal, co to może być i czym to może być spowodowane. pracuję cały czas na komputerze 8 godzin dziennie , cały czas palce są w ruchu, nie wiem co to jest i czym to może być spowodowane, proszę o radę co z tym robić. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 To prawdopodobnie ganglion czyli torbiel galaretowata tworząca się z pochewki ścięgien najczęściej na podłożu przeciążeniowym. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Zobacz choroby człowieka zdjęcia http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi