Gość Mariola Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Dzień dobry. U mojej córki rozpoznano chorobę przełyk Barretta. Jeżeli nie występuje przy tym dysplazja i metaplazja to czy można to leczyć tylko farmakologicznie, czy jednak potrzebny jest zabieg chirurgiczny w postaci usunięcia przełyku. Moja córka ma 26 lat jest młoda , proszę mi powiedzieć jak wygląda takie leczenie i czy operacja jest naprawdę niezbędna. Bardzo się boimy ze grozi jej nowotwór. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość A Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 przełyk barretta mozna z powidzeniem leczyc farmakologicznie lekami typu IPP. Prosze sie nie denerwoawać, choć długo nieleczony przełyk barretta moze prowadzic do nowotworu przełyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi