Gość Tomasz Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 O czym świadczy poziom tej fosfotazay poniżej minimum? Mam 82 U/l gdzie zakres jest 98 do 279. Zawsze miałem poniżej minimum, ale teraz sie zaczalem nad tym zastanawiac. To jest jakas choroba? Pozsotałem próby wątrobowe są w normie. Na co się może przekładać taki poziom fosfotazy? Może to prowadzić do jakiejś choroby? Pozostała morfologia krwi jest OK (OB-1, CRP-ujemne, bilirubina, TSH, glukoza, amylaza, lipaza, Fe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 U osób dorosłych spadek poziomu fosfatazy alkalicznej nic nie oznacza. U osób w trakcie rozwoju aparatu kostnego czyli u dzieci i młodzieży może świadczyć o chorobie przebiegającej z zahamowaniem wzrostu kości. Myślę, że w Pana przypadku wszystko jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi