Gość ala Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Czy cyste na jajniku trzeba usunąć, lekarz powiedział, że na prawym jajniku mam małe cysty i że jajnik nie pracuje prawidłowo (na lewym tworzył się pęcherzyk -usg miałam robione ok. 2dni przed owulacją) ale na razie nie kazał mi nic z tym robić żeby nie zakłócić pracy tego drugiego, ale ja czuje dyskomfort bo kilka dni przed owulacją i w jej trakcie bardzo mnie boli prawa strona podbrzusza. Czy to może mieć też związek z problemami z zajściem w ciążę. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Małych cyst jajnika nie usuwa się. Można takie drobne cysty leczyć hormonalnie. Dobra regulacja hormonalna może spowodować wycofanie się zmian torbielowatych i likwidację dolegliwości związanych z tym problemem. Takie zmiany mogą być przyczyną problemów z zajściem w ciążę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi