Gość maciek Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam, uległem wypadkowi - przednie zwichniecie stawu barkowego, nastawienie sposobem Kochera. Dwoch lekarzy dalo mi sprzeczne zalecnia - 3 lub 4 tyg unieruchomienia. Ile powinienem nosic reke w Desaulcie? Mam dodatkowo na podudziach rwiaki wielkosci cytryn. slabo sie wchlaniaja - stosuje heparyne w zelu i diklofenak. Czy nalezy je odbarczyc? w epikryzie est wskazanie o srtosowania clexanu, czy est to konieczne? serdecznie dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Po 3 tygodniach stosowania unieruchomienia będzie można stwierdzić czy należy go wówczas usunąć czy jeszcze poczekać tydzień. Krwiaki zwykle wchłaniają się wolno, narazie nie trzeba ich odbarczać, a clexan ma pomóc w procesie wchłaniania się krwi poprzez działanie przeciwzakrzepowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi