Gość Przemek Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Witam. Mam pytanie. Czy przepuklina mosznowa ma jakis wplyw na plodnosc u mezczyzn?? Jesli tak to kiedy najlepiej sie operowac?? Najpierw starac sie o dziecko a pozniej isc na operacje czy to bez roznicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Nie ma dowodów na to, żeby przepuklina typu mosznowego miała wpływ na płodność mężczyzn. Czasami (bardzo rzadko) w czasie zabiegu plastyki przepukliny można uszkodzić nasieniowód i wtedy mogą być problemy z płodnością. Jednak jeśli to przepuklina mosznowa to jest już bardzo duża. O dziecko trzeba starać się cały czas, a w międzyczasie zoperować przepuklinę. Nie ma co czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vvv Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Ja mam już 2 Małych Mężczyzn. Po operacji jestem 3 lata. Czesto pobolewa czasem mam tak jakby zbyt wysoką tem. tam.. ale o synów nie staralem sie dluzej niz 1 miesiac i z pierwszym i z drugim :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi