Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Ten temat

Złe samopoczucie przy jedzeniu, rak żołądka lub dwunastnicy?

Gość Wojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Mam pewien problem. Zapisałem się do gastrologa,ale termin mam odległy, więc proszę o poradę czy powinienem przyspieszyć wizytę u gastrologa. Od około 2 miesięcy jak rano wstaję to źle się czuję. Najkrócej mówiąc jest mi niedobrze. Raz jest mi niedobrze zaraz po wstaniu z łóżka. Raz jest niedobrze jak coś zjem. Raz jest mi niedobrze rano około 6 jak się przebudzę to już mi jest niedobrze. Raz jest mi niedobrze od połowy dnia. Jak rano wstanę i czuję się dobrze to zaraz po zjedeniu śniadania lub nawet w jego trakcie jest mi niedobrze i czuję się najedzony i pełny. Jak jest mi niedobrze od samego rana i coś zjem na siłę na śniadanie to po około 1 do 2h zaczynam się czuć trochę lepiej. Ale nadal jest mi niedobrze. Są również przypadki, że czuję się dobrze i mogę jesść do oporu i wszystko jest w porządku. Najdziwniejszą rzeczą dla mnie jest to, że w ubiegłym tygodniu czułem się oczywiście źle - niedobrze mi było i mnie mdliło i pojechałem do lekarza. Lekarz po rozmowie ze mną na różne tematy powiedział mi, że jestem zdrowy i żebym nie wmawiał sobie choroby. Jednocześnie oglądał wyniki krwi sprzed miesiąca oraz pokazałem mu wynik badania kolonoskopowego jakie miałem w ubiegłym roku. Po wyjściu z gabinetu czułem się rewelacyjnie, nic mnie nie bolało i się w końcu wyspałem i nie obudziłem się nad ranem. Na drugi dzień w ciągu dnia czułem się jednak znowu gorzej. Czasem uczucie mdlenia i tego, że jest mi niedobrze zmniejsza się po oddaniu stolca. Jak oddam go ogrmne ilości to uczucie złego samopoczucia znika. Dodam też, że nie mam problemów z wypróżnianiem - oddaję kał codziennie. Często moja temperatura waha się między 36,7 a 37,1 - to jest stan podgorączkowy? Czy powyższy opis może wskazywać na chorobę jaki jest w temacie czyli rak żołądka lub dwunastnicy? Dlaczego mam taką huśtawkę złgo samopoczucia? Mam w domu lek polprazol - może powinienem go zastosować (jaka dawka i kiedy zażywać) z jakąś dietą (jaką) i zobaczyćjak się będę czuł?? Może jeszcze jakiś inny lek? Czy powinienem przyśpieszyć wizytę u lekarza? Bardzo proszę o odpowiedzi na moje pytania.

Gość beatab29

Witam!A nie myślałeś o tym że to może depresja.Ale zrób sobie tą gastroskopie dla świętego spokoju.Ja jestem przekonana że nic nie masz w tym żołądku.Maski depresyjne poczytaj troszkę o nich.

Gość katarzyna

tu nie leki pomogą. Mam identyczny problem... przyczyną jest stres i nie regularne jedzenie. nie reagujesz na tzw, glody przejsciowe. Zalecam też więcej witamin i owoców *D pozdro

Ja miałam podobne objawy. To może być związane z nerwicą, więc poszłabym najpierw tym tropem, ale można też spróbować OCTU JABŁKOWEGO, bo mi baaaardzo pomógł. Piję go zaraz po obudzeniu, jedną łyżkę rozpuszczoną w połowie szklanki wody. Podobno musi być prawdziwy, ja kupuję u dietetyka, który sam to robi, ale wiem, że w necie są przepisy, jak go zrobić samemu.

wyeliminuj całkowicie przez 2 tygodnie ze swojego jadłospisu *GLUTEN* -jeśli się poprawi to masz *WINOWAJCĘ* Twoje jelita przestały tolerować *GLUTEN* Polecam wyeliminowanie z jadłospisu tego dziadostwa i *Lewatywę* Jeśli gluten Wam szkodzi sprawdzcie to tak jak opisałem a następnie zróbcie sobie *lewatywę* -będziecie jak nowo narodzeni. Pozdrawiam.