Gość Marek Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Witam.Mam 17 lat. Juz od dawna(ok. pol roku albo jeszcze wiecej)wyczuwam u siebie węzły pachwinowe(pare takich kulek), węzły pod pachami (jedna kulke), i węzły szyjna lub karkowe takie po boku szyji i tez po jednej kulce z kazdej strony.Czy moze to wynikac poprostu z takiej urody?Boje sie isc od lekarza i dlatego pisze na forum.Z gory dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Trzeba w tej sprawie udać się do lekarza. Nie ma co się bać. Węzły chłonne w pachwinach mogą być wyczuwalne, czasami w pachach jeśli goli się doły pachowe jednak węzły chłonne o innej lokalizacji nie powinny być wyczuwalne. Być może lekarz po badaniu zadecyduje jeszcze o wykonaniu USG i/lub biopsji węzłów. Proszę w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Dziękuje juz trochę sie uspokoiłem.A co do węzłów pod pachami to mam tak ze wyczuwam dopiero węzeł jak nacisne, bo pod skorą bezposrednio nie wyczuwam czy to dobrze czy zle?A w pachwinach mam po jednym wezle z kazdej strony ktory ma ok. 1cm srednicy a reszta węzłów jest juz mniejsza.Czy to jakas choroba? Proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Trzeba by wykonać USG tych węzłów, aby określić ich strukturę. Wtedy będzie można cokolwiek na ich temat więcej powiedzieć. O dodatkowych badaniach powinien zadecydować lekarz prowadzący po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi