Gość Patryk Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Witam! Mam pytanie odnośnie tej dolegliwości czyli przepukliny roztworu przełykowego, ewentualnie nadkwasoty. Prawdobonie mam to jeszcze tylko wizyta u gastrologa i bedzie wiadomo na 100%. Ale moje pytanie tyczy się czego innego. Jestem mianowicie zapalonym sportowcem, zajmuje się głównie kulturystyką. I moje pytanie brzmi czy przez tą dolegliwośc mogę mieć jakieś ubytki na masie? Dodam, że nie mam żadnych problemów z jedzeniem- jem jak zawsze do tej pory. Tylko czasami mnie męczy zgaga czy uczucie takiego kwasu w ustach. Ale posiłki jak mam tak mam żadnych nie opuszczam. Dziękuje z góry za odp. i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Przy prawidłowym leczeniu farmakologicznym nie powinno być zaburzeń w odżywianiu czy normalnym funkcjonowaniu. Trzeba jednak liczyć się z tym, że przy tej dolegliwości, szczególnie gdy objawy są uciążliwe i dochodzi do zaburzeń odżywiania konieczny może okazać się zabieg operacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Acha. Poki co nie mam jakiś tam uciązliwych zaburzeń, odżywiam sie normalnie jak do tej pory. Czyli mam rozumieć, że spadku na wadze nie będzie? Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 To jak? Proszę bardzo o odpowiedź.. Szukałem po książkach/internecie. I tam w sumie nic nie pisze, że przy tej dolegliwości są jakieś spadki na wadze czy też, że ciężej przytyć/nabyć mase mięśniową. Z tego co czytałem to ma to bardziej takie hmm *mechaniczne* dolegliwości tzn. ból w klatce, czy zgaga, objawy podobne do astmy , a rzadziej właśnie ZABURZENIA ŁAKNIENIA co wiąże się ze spadkiem masy ciała. Ale jeśli ja nie mam żadnych zaburzeń łaknienia- czyli po prostu jem normalnie, nie opuszcam żadnych posiłków, tyle że mnie męczy zgaga(ale to nie przeszkadza w moim wypadku, w normalnym jedzeniu) to czy będe miał jakieś spadki wagi? Prosze o odpowiedź bo już zwariuje zaraz-spać po nocach nie moge. Bede na prawde wdzięczny po odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi