Gość Bartekcivic Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Witam serdecznie ostatnio mam problemy z biegunkami, zwlaszcza rano, mam tez pobolewania brzucha(skurcze) i klucie z lewej strony podbrzusza?Ostatnio widzialem krew w stolcu podczas jednej z biegunek byl tez sluz i ciagle parcie na stolce mimo ze nic nie moglem zrobic. Bylem u chirurga ktory zbadal mnie per rectum i powiedzial ze ta czesc jelita jest czysta tylko powiedzial ze wyczul zylaki wewnetrzne -podczas badania per rectum kazl przec na stolec i w tym momencie mogl je zobaczyc. I tu moje pytanie 1. czy jest mozliwosc ze pomimo badanie per rectum mam raka odbytu? 2. Przez pewien czas mialem tasmowate lub prawie ze olowkowate stolce( zoltego koloru), i mialem problem z wyproznieniem, od 4 dni stolce sa normalnego koloru i ksztaltu czy mozliwe ze cienki stolec jest przyczyna raka jelita a po kilku dniach znow jest dobry? bo przeciez jak jelito bylo by zatkane czesciowo guzem to co najwyzej ten proces moglby postepoiwac a nie ze stolec jest duzo grubszy niz byl wczesniej? 3. moze to byl jakis stan zapalny ktory wtedy zwezal jelito i teraz ustal i jest ok? albo np wzjg? bo sa przeciez objawy remisji? Dodam ze mialem robione badanie z wlewem doodbtyniczym -jelito czyste i badania krwi.- ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 1. czy jest mozliwosc ze pomimo badanie per rectum mam raka odbytu? - nie, w badaniu przez odbyt na pewno chirurg rozpoznałby raka odbytu 2. Przez pewien czas mialem tasmowate lub prawie ze olowkowate stolce( zoltego koloru), i mialem problem z wyproznieniem, od 4 dni stolce sa normalnego koloru i ksztaltu czy mozliwe ze cienki stolec jest przyczyna raka jelita a po kilku dniach znow jest dobry? -raka odbytu nie ma, więc nie ma się nad czym zastanawiać, takie objawy także mogą dawać także żylaki odbytu 3. moze to byl jakis stan zapalny ktory wtedy zwezal jelito i teraz ustal i jest ok? albo np wzjg? bo sa przeciez objawy remisji? - raczej nie, ale żeby dokładnie przekonać się co się dzieje z jelitem grubym należałoby wykonać kolonoskopię, takie objawy mogą także sugerować zespół jelita drażliwego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi