Gość adam Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Jestem drugi dzień po operacji przepukliny. Od tamtego czasu nie wypróżniałem się a teraz jest cięzko bo bardzo boli i nie można się tak napinać po prostu. Czy można brać jakieś leki przeczyszczające ? Czy mozliwe jest żeby przez obecnośc stolca przepuklina bolała bardziej? Może mógłbym prosić o jakies porady jak postąpić w tej sytuacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Po zabiegu zaparcie może jeszcze występować. Można oczywiście posiłkować się środkami umożliwiającymi wypróżnianie się. Pewnie od nadmiernej ilości gazów znajdujących się w jelicie występuje ból w miejscu pooperacyjnym. W razie wątpliwości najlepiej skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość borys Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 jestem juz 12dni po operacji przepukliny pachwinowej, a nadal mam zaparcia. czy mam stosowac jakas diete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi