Gość Kasia Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Proszę o odpowiedź na poniższe pytanie Jestem 7dni po laparotomii (wada rozwojowa: podwójna macica jedna na drugiej na jednym członie z wąską szyjką) obecnie ma Zoladexie (9miesiąc!!!). Po laparotomii usunięto mi mniejszą macicę z powodu krwawień do otrzewnej i silnych bóli. Moje pytanie jest następujące: jak szybko dojdę do siebie po operacji? kiedy mogę zacząć wykonywać ćwiczenia i co mogę jeść (problemy z wypróżnianiem) i jakie mogę stosować maści aby zmniejszyć widoczność rany (po laparoskopii używałam contratubexu i ranki są prawie niewidoczne) czy po laparotomii też mogę go używać i kiedy zacząć. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Maści na blizny można stosować po 2-3 tyg. od zdjęcia szwów. Większy wysiłek fizyczny można wykonywać po około 6 miesiącach od zabiegu chyba że lekarz prowadzący pozwoli wcześniej. Po 2-3 tyg. powinna Pani dojść do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi