Gość Michal z Bydgoszczy Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam. Ta sprawa akurat nie dotyczy mnie lecz mojego ojca ktoremu chce w jakis sposob pomoc, a mianowicie tak jak napisalem w temacie ojciec mial zabieg miesiac temu, wszystkie rany sie juz zagoily lecz z rany w pepku caly czas sie saczy wydzielina i w tym miejscu brzuch jest twardy (dodam tez ze moj ojciec ma nadwage wazy 103-105kg przy 171cm wzrostu wiek 64 lata). Lekarze na kontroli w szpitalu powiedzieli ze to tak jest przewaznie i trzeba tylko zmieniac opatrunki. Moje i rodziny zdanie jest takie ze podczas zabiego cos nie wyszlo i np mogli cos zle zrobic podczas zaszywania jakas infekcja czy cos. Z gory dziekuje za pomoc w tej sprawie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Prawdopodobnie to stan zapalny rany pooperacyjnej. Bardzo często występuje właśnie w okolicy pępka po zabiegach cholecystektomii laparoskopowej w przypadku, gdy pęcherzyk był silnie zmieniony zapalnie. Przez tą ranę wyciąga się standardowo pęcherzyk i może w trakcie tej czynności stan zapalny przenieść się z pęcherzyka na ranę. Ponad trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że ludzie otyli gorzej goją się niż szczupli. Proszę wykonywać zalecenia lekarskie. Rana powoli, ale na pewno w końcu się zagoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi