Gość Lukasz Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Mam pytanie czy jest mozliwosc usunięcia torbieli poprzez zabieg kriochirurgiczny albo krioterapie miejscowa. Ostatnio przeczytałem ze stosuje się taka metodę jak alternatywą dla ingerencji chirurgicznej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Raczej odradzam taki typ leczenia. Leczenie tego typu jest obarczone bardzo dużym wskaźnikiem nawrotów torbieli na skutek jej niedoleczenia. Najlepiej usunąć całkowicie torbiel wraz z przetoką metodą klasyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 dziękuję za odpowiedz , ale raczej zaryzykuje i zastosuje ta metodę .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Z tego co czytałem to całkowite usuniecie tez nie da całkowitej pewności ze torbiel się nie odnowi. Nawet przy rozległym wycięciu torbiele powracają . A za krioterapia przemawia bardzo krotki czas gojenia i ta metoda jest dużo bardziej komfortowa dla pacjenta . A w razie powrotu torbieli można znowu zsatosowac krioterapie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 łukasz gdzie znalazłeś informacje na temat leczenia innymi metodami jak krioterapia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 gdie moge dowidzic sie wiecej o tej metodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krysia Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 ja tez bym chiała więcej informacji :( zanim zdecyduje się na operację klasyczna chciałabym spróbować krochirurgicznie, juz pare lat z tym chodze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Czy ktoś już próbował krioterapii do lecżenia torbieli środkowej szyi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krool4 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Może ktoś napisać czy tam metoda kriochirurgiczna jest skuteczna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi