Gość Zaniepokojona23 Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Tydzień temu wykonywałam ćwiczenia na mięśnie brzucha. Jednak po dwóch dniach zrezygnowałam, ponieważ przeliczyłam swoje możliwości. Dodam, że prowadzę mało ruchliwy tryb życia, ale jestem szczupłą osobą. Po 2-3 dniach ból mięśni zniknął, ale od tamtej pory mam poczucie, że mięśnie są stale naciągnięte szczególnie poniżej pępka. Wczoraj wyczułam na podbrzuszu niewielkie uwypuklenie (ok. 10-13 cm poniżej pępka) rozciągające się na prawie całej szerokości brzucha, a pomiędzy nim a pępkiem lekkie wgłębienie. Gdy stoję wypukłość jest prawie niewidoczna, twarda i nie boli. Poza tym stale mam uczucie „*ciągnięcia mięśni w dół”* i wzdętego brzucha. Nie mam innych dolegliwości poza zaparciami od wczoraj. Czy to może być przepuklina czy tylko opuchlizna i nadwyrężenie mięśni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Raczej w tej okolicy jaką Pani opisuje nie powstają przepukliny. To prawdopodobnie nadwyrężenie mięśni prostych brzucha. Po odpoczynku, po kilku dniach takie objawy powinny ustąpić. Jeśli dalej będzie Panią niepokoił taki stan radzę skonsultować się w tej sprawie bezpośrednio z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zaniepokojona23 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Bardzo dziękuję Panu za odpowiedź. Rzeczywiście to najwyraźniej nadwyrężenie mięśni, ponieważ dolegliwości ustąpiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Po ilu dniach ustąpiły objawy ? bo mam podobną sytuację 6 dni temu ćwiczyłem i mam poprzeczne uwypuklenie powyżej pępka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Mam od jakiegoś czasu uwypuklenie w pepku po lewej stronie wzdecia brzucha i czuje w brzuchu taki dyskonfort czy to moze byc przepuklina pepkowa bardzo pros. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi