Gość Kasia Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Od roku mam silne bóle w okolicach prawej nerki w USG wychodzi zastój nerki ale nie jestem na to wogole leczona tylko silne środki przeciwbólowe chciałam się zapytać czy takie ciągłe zastoje są groźne dla nerki bardzo prosze o odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Wszystko zależy od tego jak duże są te zastoje. Można je stopniować obrazując w USG. Małe zastoje okresowe w żaden sposób nie wpływają na funkcję nerek.Oczywiście trzeba dokładnie znaleźć przyczynę tychże zastojów (kamica, stany pozapalne nerek i moczowodów). Proszę w tej sprawie skonsultować się z urologiem. On powinien wytłumaczyć co się dokładnie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi