Gość kuba Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Wykryto u mnie w prawej nerce wodonercze . Jeżeli by mialo sie to zakonczyc operacja to czy to jest powazny zabieg, i na ile by mogla by ona mnie wykluczyc ze sportu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Wszystko zależy jakiego typu byłby ten zabieg, z jakiego powodu jest to wodonercze. Zabiegi raczej w takich przypadkach są dość poważne jednak czasami polegają na drobnych interwencjach np. założeniu odpowiedniego cewnika odbarczającego. Najlepiej w tej sprawie bezpośrednio porozmawiać z urologiem. Raczej takie zabiegi nie mają wpływu na uprawianie sportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 wodonercze jest z powodu zwężenia przewodu moczowego , czy na taką wadę operacja jest poważna ? A jedynymi objawami (jak na razie ) była kolka nerkowa i lekki ból w okolicach lędźwiowej kręgosłupa. Bardzo dziękuje za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Operacja jest dość skomplikowana i długa. Polega na plastyce moczowodu czyli poszerzeniu miejsca zwężenia. Jednak stosuje się ją w ostateczności. Jeśli jest niewielkie wodonercze nie trzeba operować moczowodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Przepraszam , ze tak męcze , ale mam jeszcze ostatnie pytania do wypowiedzi pana . Czy taka operacja moze sie zakonczyc smiercia :( i po ilu miesiacach ,tygodniach mozna wznowic treningi pilkarskie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi