Gość NoJa Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Witam. Dwa dni temu wyciety zostal u mnie guzek na jezyku i wycinek poddany zostanie badaniu. Po okolo pol godziny od zalozenia szwow wyplulam razem z duza iloscia krwi kawalek szwy, a rano gdy obudzilam sie po szwach nie bylo sladu. Kontrole mam dopiero za dwa dni. Jak Pan mysli, czy znowu bedzie potrzeba zakladania szwow, przy znieczuleniu miejscowym? Czy moze obejdzie sie bez tego, obrzek powoli schodzi, ale jezyk nadal boli. Czy rana zrosnie sie sama?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Jak Pan mysli, czy znowu bedzie potrzeba zakladania szwow, przy znieczuleniu miejscowym? - nie, absolutnie na pewno po takim okresie nie zakłada się ponownie szwów - rana powinna samoistnie zrosnąć się bez problemu, proszę się nie martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość noja Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Mam jeszcze pytanie. Czy alkohol i papierosy sa niewskazane po takim zabiegu? Czy moga przeszkadzac w zrastaniu sie rany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ja Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Jestem 3 dni po wycieciu guzka z jezyka.Szwy sie rozpruly i rana ma sie sama zrosnac. Ale mam pytanie z innej beczki. Czy alkohol i papierosy sa niewskazane po takim zabiegu?? Czy moga one przeszkadzac w zrastaniu sie rany? Jesli tak, to w jak duzym stopniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi