Gość Klaudia Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Ostatnio źle stanęłam po czym okazało się że moja stopa jej opuchnięta i siwa. Po konsultacji z lekarzem i prześwietleniu okazało się że mam pękniętą V kość śródstopia. Chciałam zapytać jakie w przyszłości mogą być tego konsekwencje, ile powinna noga znajdować się w gipsie i co zrobić aby szybko wrócić do zdrowia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Kończyna dolna w gipsie zazwyczaj jest unieruchamiana na około 6 tygodni. Zazwyczaj nie ma potem żadnych konsekwencji takiego złamania. Jedynie czasami może Pani odczuwać w tym miejscu bóle (najczęściej w przyapdku zmiany pogody). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anja Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 czy przy takim złamaniu konieczny jest gips?Czy można zastąpić go jakąś opaska ortopedyczną bądź stabilizatorem ortopedycznym? Dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 stabilizator lepszy bedzie bo w gipsie sie noga poci i swedzi a stabilizator na noc mozna sciagac ja mialem pekniecie wsrodstopia i lekarz dal usztywnienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi