Gość Ewa Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Na karcie informacyjnej mojej mamy która zmarła jest napisane *tu abdominis. anaemia secundaria medii gradus. proszę o przetłumaczenie tego ponieważ chcę wiedzieć jakie badania musze wykonywać jako córka, ponieważ jestem w grupie podwyższonego ryzyka. bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Rozpoznanie jest dość ogólnikowe: guz brzucha, niedokrwistość wtórna średniego stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa (do stapier) Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 to ostatnia informacja z karty informacyjnej mojej mamy. na wcześniejszych kartach było napisane: *abortus imminens deide in tractu. obs. abdominis quo ad appendicitidem * a także: * adnexitis chronica dex. Cystis ovarii sin. purulenia.* a także na karcie sporządzonej 10 lat przed tymi znalazłam taką informację: *obs. guo ad M.Bleuleri* bardzo proszę o pomoc bo moja babcia na pytania o chorobę mamy mówi że coś z brzuchem a ja mając 22 lata chciałabym robić jakieś badania. ostatnio pojawiły się u mnie wymioty podczas okresu i zaczynam mieć obawy o swój stan zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi